KAPTEN KARLSSONS FÖRSKOLA

BLOMSTERÄNGEN
Förskolan Kapten Karlsson 2020
Karlssons Äng, Kalmar
beställare: Kalmar Kommun
Storlek: ca 3 x 2m (bredd x djup), 3 m hög
material: pulverlackerad formskuren aluminium och rostfri plåt på bärande struktur (hålplåt) i rostfritt.Klotterskyddslackad.Placering: på förskolans gård
övrigt: följer alla säkerhetsföreskrifter

blomsterangenKonstverket ”Blomsterängen” är en uppförstorad äng som man kan gå in i och där omges av gräs, smörblommor, vallmo och blåklockor. Där träffar man även på en myra och en humla. Man blir som Alice i Underlandetnär hon krympt – och befinner sig som i en fantasivärld där det också finns det lilla att leka med. Det lilla är en hemliga trappa, små avsatser och dörrar/fönster i liten storlek gömda på ett av de stora grässtråna.

IMG_7940

Konstverket kan användas pedagogiskt till teater – som lek och som uppträdande med hjälp av medföljande draperier. Här kan man bli någon annan än sig själv. Konstverket kan också fungera som utgångspunkt för samtal om ängen i verkligheten; växterna och insekterna där. De perforerade hålen kan användas för att sticka in blommor och växter man samlar utanför förskolan.

0H3A5729

Skuggan är en viktig del av verket och kryper under sena höstdagar och tidiga vårdagar – då solen står lågt – långt upp på husväggen.

shadow teaterKonstverket kommer med teater- och dockteaterdraperier

all_preschool